jegy-001

Napijegy - 3 800 Ft

A napijegy birtokában egyszerre két bottal azon maximum két horoggal lehet horgászni a tó szabályzatát betartva. Pontymatrac, merítőháló illetve mérleg megléte és használata kötelező.

Elvihető halmennyiség:
- 2 db békéshal
- 1 db ragadozóhal
- 3 kg egyéb hal

jegy-002

Sporthorgász jegy - 2 300 Ft

A napijegy birtokában egyszerre két bottal azon maximum két horoggal lehet horgászni a tó szabályzatát betartva. A sporthorgász jegy hal elvitelére nem jogosít fel, haltartó használata tilos.

Pontymatrac illetve merítőháló megléte és használata kötelező. Sporthorgász jegy csak nappali horgászatra váltható.

jegy-003

Éjszakai napijegy - 3 800 Ft

Éjszakai horgászatra engedélyezett napokon váltható (Péntek, Szombat illetve munkaszüneti napokat megelőző napokon). Éjszakai horgászat csak a tó úgynevezett "vasút felöli" (Keleti) oldalán lehetséges. A napijegy birtokában egyszerre két bottal azon maximum két horoggal lehet horgászni a tó szabályzatát betartva.

Pontymatrac, merítőháló illetve mérleg megléte és használata kötelező.

Elvihető halmennyiség:
- 2 db békéshal, 1 db ragadozóhal, 3 kg egyéb hal

jegy-005

24 órás jegy - 6 500 Ft

A napijegy birtokában egyszerre két bottal azon maximum két horoggal lehet horgászni a tó szabályzatát betartva. 24 órás jegy csak Pénteken és Szombaton váltható, a kiváltás időpontjától 24 óráig érvényes.

Pontymatrac, merítőháló illetve mérleg megléte és használata kötelező.

Elvihető halmennyiség:
- 3 db békéshal
- 1 db ragadozóhal
- 3 kg egyéb hal

jegy-004

Hétvégi jegy - 15 000 Ft

A napijegy birtokában egyszerre két bottal azon maximum két horoggal lehet horgászni a tó szabályzatát betartva. Csak az éjszakai horgászatra (IV.30-IX.30) meghatározott napokra váltható, érvényes Péntek 06.00-Vasárnap 18.00-ig)

Pontymatrac, merítőháló illetve mérleg megléte és használata kötelező.

Elvihető halmennyiség:
- 4 db békéshal
- 2 db ragadozóhal
- 5 kg egyéb hal

jegy-007

Eszközök

Horgászkocsi bérlés - 500 Ft
Halmatrac bérlés - 400 Ft
Merítőháló bérlés - 400 Ft

Az eszközök a halőrházban bérelhetőek. A bérlés a horgászat teljes időtartamára vonatkozik.

1Egyesületünk
Egyesületünk, a Dunamenti Sporthorgász Egyesület, kizárólagos kezelője a Budapest északi határának tőszomszédságában elterülő Dunakeszi Kavicsbányatónak. A tó történetéről annyit, hogy 1985-ben a tó területén egy termelőszövetkezeti bánya működött. A bányászat befejezése után egyesületünk vette kezelésbe a területet, amiből hosszú évek alatt egy szép, kényelmes megfelelő infrastruktúrával ellátott horgászvizet teremtettünk.
2Tavunk adatai:
A terület 21 ha, ebből horgászható vízterület 19 ha. Átlagos mélysége 4-4,5 m, de helyenként a 6-7 méteres mélységet is eléri. A mederfenék kavicsaljzatú, 4-6 cm vastag iszapréteggel. Bányató jellegénél fogva gyakorlatilag akadómentes.
3Halállomány:

A tó fő hala a ponty. Emellett, amur, kárász, keszeg képezi a békéshal állományt. Ritkán előforduló hal a compó és a koi ponty is. Jellemző méretek pontyból é amurból a 2-3kg-os példányok, de egyre gyakrabban kerülnek horogra kapitális, 10-20 kg-os példányok is. Keszegfélékből általában a 20-50 dkg-os példányok a leggyakoribbak.

Ragadozóhal állományunk a tó adottságainak megfelelő. Harcsából és süllőből jó állománnyal rendelkezünk, de csuka és balin is elég gyakran kerül horogra.

4Telepítések:
A tóba rendszeres telepítés során évente 200-250 mázsa ponty kerül kihelyezésre. Időszakosan amur és ragadozóhal, valamint keszegfélék is telepítésre kerülnek. Minden halelvitel nyilvántartásra kerül, így ezeknek az adatoknak az alapján a visszafogás 80-85%-os.
5Horgászrend:

Horgászrendünk alapját az Országos Horgászrend képezi. A tóra érvényes helyi szabályokat az egyesületi halőrház oldalán kifüggesztve, illetve a honlap külön fejezetében olvashatják.

A honlapon tájékozódhatnak az aktuális napijegyárakról, a váltható napijegyekről és egyéb területi engedélyekről, természetesen az árak feltüntetésével. A horgászrend elolvasása tájékoztat ez elvihető halmennyiségekről is.